Als je niks hebt met niets doen

Soms is leidinggeven helemaal niet leuk. Ontzettend vervelend werk kan het zijn. Een gevierde uitspraak in managementland is ‘Ik wens je veel personeel’. De bekende schrijver en spreker Matthieu Weggeman heeft er een heel boek aan gewijd: Leidinggeven aan professionals – niet doen.

En juist in dat ‘niet doen’ ligt de crux. De meeste managers hebben niks met niet(s) doen. Die hebben geleerd altijd in de actiestand te staan. Wat ze het liefste doen is praten, problemen oplossen en zaken overnemen van anderen omdat het ze niet snel of goed genoeg gaat. Waar ze ook heel goed in zijn, is vergaderen. Begrijpelijk, want dan kunnen ze veel praten en aan het woord blijven. De overtuiging daarachter is dat ze dan hun invloed kunnen vergroten. Want het moet natuurlijk wel gaan zoals zij willen. Oh ja, en het resultaat, de output, daar gaat het allemaal om. Dat is het triggerpoint.

De werkdruk van de directie doorgeven aan je medewerkers

Heel begrijpelijk allemaal. Want de baas van de manager is ook zo dol op vernieuwing, tempo, effectiviteit en resultaten. En die OSM’ers (Ons Soort Managers) gaan nog wat verder. Die gelijkenis houdt niet op bij output. Ze weten het namelijk altijd beter dan hun medewerkers.

Ik verbaas me niet over werkweken van 60-80 uur, of even een weekend ‘lekker doorpakken’. Evenzo ook niet over de burn-out cijfers onder jonge professionals. Die worden door datzelfde outputvirus besmet.

Met hard werken en het halen van doelen en resultaten is natuurlijk niks mis. Waar het fout gaat is, als managers dat niet meer weten te koppelen met rust, zelfreflectie en ontspanning. En dat in balans weten te houden. Dat ze de druk die zij van boven, beneden en van buiten af voelen, automatisch doorgeven naar beneden. En vooral managers op middenpositie merken die druk ten volle. Ze zijn het ventieltje dat de lucht binnenlaat, of de band laat leeglopen.

Vandaar mijn pleidooi voor schaamteloos niets doen.

Goed presteren? Leer ontspannen en luieren

Als jij je team goed wilt laten presteren, moet je vooral leren luieren. Meer niet? Nee, meer niet. Zodra jij ontspannen bent, gaat je team vanzelf beter draaien.

En je raadt het al, dan moet je wel eerst zelf aan de bak. Inderdaad, in de actiestand. Maar nu met leren te vertragen en op een andere manier actief zijn.

Heel simpel, dat doe je zo. In drie stappen. Loop je mee?

  1. Je innerlijke bus besturen. Ken je drijfveren (waar je energie van krijgt en waar je energie op verliest) en wordt de baas over de stemmen die de hele dag tegen je aanpraten. De chauffeurs die voor een groot deel je gedrag (be)sturen.
  2. Afleidingen herkennen. Weet waardoor je in gesprekken wordt afgeleid en waarom. Buig ze om, wordt rustiger en krijg focus en overzicht.
  3. Niksen. Door schaamteloos niets te doen houd je focus op je doelen en resultaten, neem je scherp waar, stel je goede vragen en gaan mensen doen wat ze moeten doen.

Meer niet? Nee.

Je zult merken als deze drie stappen hebt gezet, jij en je team gaan versnellen. Met betere resultaten tot gevolg.

Ook effectiever én met meer ontspanning leidinggeven? Lees meer over mijn leiderschapstrainingen.