Klantervaringen

Opdrachtgevers aan het woord, over wat we samen bereikten

Greet Bouman

Greet Bouman
Stimenz

Ervaren en effectief

“Dick is een ervaren coach die ons als MT verder heeft gebracht in onze onderlinge samenwerking, feedback en communicatie. Hij is in staat om op een mensgerichte manier zowel op individueel als teamniveau te reflecteren, en helpt je vanuit spanning weer naar ontspanning te komen. Zijn stijl: rustig, prettig, luisteren, empathisch, confronterend en faciliterend. We zijn als team gegroeid.”

Joep van den Bercken

Joep van den Bercken
Woningcorporatie Woonwenz

Weer op het juiste spoor

Door persoonlijke omstandigheden en een time-out had ik behoefte aan externe ondersteuning. Dit om weer op succesvolle wijze invulling te kunnen geven aan mijn baan als leidinggevende, en later als bestuurssecretaris. De kracht van Dick is dat hij scherp luistert en spiegelt met de juiste vragen. Met als resultaat dat ik mezelf weer op het juiste spoor heb gezet en beter en efficiënter functioneer.

Lody van Rooij

Lody van Rooij
Galapagos

Warm, menselijk – maar ook nuchter

“Dick neemt de tijd om te onderzoeken en te verdiepen. Vervolgens maakt hij een vertaling naar een persoonlijke aanpak. Hij heeft een warme en menselijke maar nuchtere manier van werken. Dat klikte meteen. De sessies waren intens en inspirerend. Had ik behoefte aan verdieping? Dan was er altijd de flexibiliteit om het onderwerp aan te passen of om langer door te gaan.”

Richard van Hussel

Richard van Hussel
LeekerweideGroep

Raakt de kern

“Dick keek mij doordringend aan, was oprecht geïnteresseerd in wat me bezig hield en liet me niet ‘ontsnappen’. Hij drong met zijn vragen door tot de kern van mijn vraag en zocht samen met mij hoe ik daar mee om kon gaan. Hierbij hanteerde hij verschillende methodieken en oefeningen waardoor ik snel resultaten behaalde. Dit stimuleerde enorm om verder te gaan en maakte me een completere leider en een sociaal vaardiger mens”.

Henk Havinga

Henk Havinga
Waterschap Rivierenland

Geen toegevoegde waarde

“’Oké, ik zet dit gesprek even stil.’ Een kwaliteit van Dick is dat hij adequaat interventies pleegt en goed inschat wanneer het gesprek geen toegevoegde waarde meer heeft. Hij maakt de onderstromen zichtbaar en gaat daarover in gesprek. Dick is een vakman wat betreft het proces en de groepsdynamiek, en hij heeft een groot repertoire waaruit hij kan putten. Zo helpt hij het team zich verder te ontwikkelen.”

Egbert van den Hoek

Egbert van den Hoek
Careander

‘Scherpe’ wijze van spiegelen

“Dick heeft de gave om op een rustige, zorgvuldige, integere en “scherpe” wijze te spiegelen. Hij legt de vinger op de zere plek. N.a.v. mijn follow-up verslagen en de tussentijdse opdrachten wist hij feilloos de dingen eruit te halen die voor mij belangrijk waren. Daarmee kon ik snel weer verder. Ik heb meer antwoorden gekregen dan mijn coachvraag”.

John Jansson

John Jansson
Ingenieurs- en adviesbureau Sweco

Respectvol over de grens geduwd

“Dick heeft mij laten zien en voelen waar mijn kracht en mijn belemmeringen liggen. Dit deed hij op een uitermate professionele en respectvolle manier. Daar waar nodig duwde hij me over de grens om echt te ervaren wat dat met me deed en wat het opleverde. Ik wilde mijn beïnvloedingskracht vergroten en een keer echt uit mijn comfortzone gaan. En dat is gelukt.”

Daan Cornelisse

Daan Cornelisse
Ingenieurs- en adviesbureau Sweco

Plezierig en prikkelend aan het denken gezet

“Als ik zo terug kijk op het coachingstraject met Dick, dan heb ik veel geleerd en inzichten gekregen. Mijn coachvraag is ruimschoots beantwoord en ik kan en ben nu aan de slag met de inzichten die ik heb opgedaan. Ik vond het heel fijn om met Dick, die zo ontzettend veel ervaring, theorie, kennis en inzichten heeft, te praten. Dick heeft me op een plezierige en prikkelende wijze aan het denken gezet”.

Arjo van Hierden

Arjo van Hierden
Stimenz

Snel effectiever geworden

“Dick Rochat kan erg goed oordeelloos luisteren, invoelen en reflecteren. Hij zette diverse instrumenten in om inzicht te geven in mijn gedrag en in mijn interactie met anderen. Ik kreeg handvatten die direct toepasbaar zijn. Zo kwam ik snel tot effectievere communicatie en gedrag.”

Luc de Laat

Luc de Laat
Pragma Nederland

Niet soft

“Dick geeft persoonlijke handvatten, zonder te soft te worden. Hij is gericht op je zakelijke effectiviteit met een spin-off naar je privésituatie. Geen langdradig traject, maar pragmatisch vanaf dag 1. Het was altijd weer een plezier om nieuwe inzichten te krijgen. Met verbluffend weinig woorden, maar wél de juiste vragen.”

Matthijs Stemmer

Matthijs Stemmer
Stichting Meerkring

Integer

“’Wie ben ik als persoon en als leider?’ Met de coaching van Dick kreeg ik antwoord op deze vraag. Ik heb kunnen duiden wat zich afspeelde in mij en om mij heen. Hij heeft me op een integere en respectvolle wijze vooruit geholpen. Ik ben nu in balans en ik kan verder bouwen aan de toekomst.”

Niels Rutte

Niels Rutte
Sanofi

Andere kijk

“De coaching van Dick heb ik als leerzaam en prettig ervaren. We werkten vanuit vertrouwen, en dat zorgde voor een goede relatie. Ik werd geregeld uit mijn comfortzone gehaald en in mijn leerzone geplaatst. Dick hield me een spiegel voor en gaf een andere kijk op situaties, waardoor ik nieuwe inzichten opdeed.”

Folkert Oosting

Folkert Oosting
Folkert Oosting Productions

Doortastend en inspirerend

“Dick hielp me mijn ‘heelheid’ te ontdekken. Mijn levenservaring, mijn professionele pad en m’n muzikale kwaliteiten ervaar ik nu veel meer als een geheel. Ik ontdekte wat dat voor mijn persoonlijk leiderschap betekent en hoe ik mijn diepste drijfveren in de praktijk kan inzetten en doorgeven. Dick is door zijn grote persoonlijke betrokkenheid, vakkennis en humor een doortastende en inspirerende gids.”

Rico Sips

Rico Sips
Accordis B.V. Helvoirt

Prikken

“Het coachingstraject met Dick Rochat heb ik als zeer prettig ervaren. Enerzijds luisterde hij goed naar mijn verhaal en begreep hij wat ik vertelde. Anderzijds wist hij er op de juiste manier doorheen te prikken, waardoor de pijnpunten zichtbaar werden. Met dialoog, oefenen en technieken heeft hij me geholpen om zowel professioneel als privé een vaardiger persoon te worden.”

Chiel Rengers

Chiel Rengers
Ingenieurs- en adviesbureau Sweco

Even weg

“Dick gaat eerst uit van de persoon die hij voor zich heeft. Pas daarna maakt hij een pragmatische vertaling naar verschillende theorieën en modellen. De aanvullende oefeningen hebben me zeer geholpen met mijn coachvraag, zowel op zakelijk gebied als privé. De locatie van onze gesprekken hebben hier ook aan bijgedragen: het is inspirerend om even weg te zijn van de dagelijkse werkomgeving.”

Sandra Bonte

Sandra Bonte
Careander

Ik heb ervan genoten

“Het coachingstraject bij Dick Rochat heb ik met veel plezier afgerond. Ik heb vooraf mijn doelen helder kunnen vastleggen en ben er met heel veel onderbouwde kennis mee aan de slag gegaan. Ik ben tot nieuwe inzichten gekomen, heb goed mijn verhaal kunnen doen en ik heb ervan genoten om zoveel kennis en kunde aangereikt te krijgen.”

Peter van Almere

Peter van Almere
Ingenieurs- en adviesbureau Sweco

Meteen toe te passen

“Ik heb goede ervaringen met de coaching van Dick, zowel met de groepscoaching als met het individuele traject. De coaching is persoonlijk, met zaken die ik meteen in de dagelijkse werk kan toepassen.”

Roger Coopmans

Roger Coopmans
Autoriteit Persoonsgegevens Den Haag

Uiterst vasthoudend

“Dick sprak mij effectief aan op mijn vermogen om strategisch te denken. Hij stelde precies de juiste vragen en hij was daarin uiterst vasthoudend. Waar nodig gaf hij richting aan mijn creatieproces, zonder daarin sturend te zijn. Dat was prettig, het was immers mijn proces.”

Miranda Martinez

Miranda Martinez
Marlies Dekkers Rotterdam

Ruimte voor spontane ingevingen

“Het traject heb ik ervaren als zeer leerzaam. Het heeft me verdieping en wijsheid gebracht over mezelf en anderen. De aanpak vond ik doelgericht, met genoeg ruimte en respect voor spontane ingevingen en behoeften. De tips en tools zijn pragmatisch en goed toe te passen in de werkelijkheid. Ik ben erg blij met de inzichten die ik heb verkregen en ga met alle tools zeker nog door met leren.”

Eelco van den Hoonaard

Eelco van den Hoonaard
Gemeente Leidschendam-Voorburg

Durft confronterend te zijn

“Aan de hand van het drijfverenonderzoek heeft Dick Rochat mij niet alleen een spiegel voorgehouden, hij heeft me ook inzicht gegeven in wat de beweegredenen van anderen kunnen zijn. Dick is een actief luisteraar, die op het juiste moment de juiste vragen weet te stellen. Hij creëert een veilige omgeving, is begripvol en respectvol, maar durft wel confronterend te zijn. Met zijn aanwijzingen en oefeningen heeft Dick mij geleerd een level playing field te creëren waarop ik mijn stem kan laten horen.”

Mathea Severijens

Mathea Severijens
Woningcorporatie ZOwonen Sittard

Waardevolle investering

“Dick heeft een goede bijdrage geleverd aan de team- en leiderschapsontwikkeling bij onze organisatie. Hij deed dit met respect voor alle deelnemers, hun wensen en de uiteenlopende persoonlijkheden. De Drijfverenanalyse maakte het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan over elkaars werkwijze en de onderlinge samenwerking, maar ook over persoonlijke kwaliteiten en de individuele bijdragen aan het team. We hebben elkaar met andere ogen leren bekijken en zijn de kracht in de ander gaan zien en de aandachtspunten bij onszelf. Een waardevolle investering.”

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen?

Ik ben benieuwd naar je vragen, neem gerust contact met me op.