Individuele coaching

Je geeft leiding, runt projecten, een team of zelfs de hele organisatie.

Maar de laatste tijd gaat het niet goed. Dingen lopen niet zoals je het wilt.

Meer specifiek: je loopt vast in de communicatie, krijgt mensen niet mee, voelt je ongemakkelijk in spannende situaties en irriteert je aan lastige types.

Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets lijkt écht te werken, waardoor je steeds vaker stress, frustratie en energieverlies ervaart.

Gelukkig heb je mij.

Ik laat je zien hoe je meer impact maakt en je invloed en effectiviteit vergroot door kritisch te kijken naar je eigen denken en handelen, je persoonlijke ontwikkeling, en hoe deze een rol spelen in je persoonlijkheid en gedrag.

Ik leer je je volledige potentieel aan kwaliteiten aan te boren en unieke professionele- en interactievaardigheden te gebruiken. Moet je eens opletten wat er dan gebeurt.

Resultaat

Door mijn coaching ga je effectiever en ontspannen leidinggeven, heb je meer rust en invloed, komen mensen in beweging, ga je relaxed om met spannende situaties en lastige types, en bereik je betere resultaten.

En, je ervaart meer plezier en rust, krijgt positieve feedback en je voelt je een stuk gelukkiger.

Deze resultaten haal je omdat je je innerlijke wereld goed kent, blokkades opruimt en weer vertrouwd op je eigen wijsheid en kracht.

Maar ook omdat je essentiële keuzes maakt die je leven en werk een stuk aangenamer maken.

Eerlijk, open en duidelijk

Ik coach je op het vergroten van je zelfkennis, het veranderen van je mindset en gedrag, en het versterken van je interactievaardigheden.

Daarin zoek ik de confrontatie met je op. Met aardig doen, zoete broodjes bakken en pappen en nathouden, maak je geen stappen en creëer je geen doorbraken.

Ik zie het als mijn taak je de waarheid te vertellen en je te laten inzien dat jij als eerste je mindset moet veranderen.

Anders gebeurt er niets. Dat is eerlijk, open en duidelijk.

Ontmoetingen

Ik heb geen klassieke coachingssessies met je, maar ‘ontmoetingen’.

In die ontmoetingen ontstaan groeithema’s en groeivragen, en de manier waarop we ermee aan de slag gaan.

Daarin staan jouw leven en werkrelaties centraal.

In de verhalen die je me daarover vertelt, ontmoet je ook wat je zoal onder het tapijt schuift en probeert glad te strijken.

Maar telkens ontstaat er weer een nieuwe bobbel in het tapijt. Je merkt dat de trucjes die je hebt aangeleerd, niet meer werken.

Om daadwerkelijk te veranderen is het noodzakelijk dat je de onderliggende kwesties aanpakt en stopt met zelfrechtvaardiging en zelfbedrog.

En dat je je volledige potentieel aanboort en leert benutten.

Uniciteit

Je bent uniek in alles wat je denkt, voelt en doet. Het is de manier waarop je naar de wereld kijkt en die inkleurt.

Ik wil die uniciteit en manier van kijken leren kennen en begrijpen.

Waarom jij je in bepaalde situaties comfortabel voelt, in andere heel ongemakkelijk, of zelfs uit de bocht dreigt te vliegen.

Het is mijn ambitie dat je inziet aan welke herinneringen en gedachten jij je vasthoudt, en hoe deze een rol spelen in je persoonlijkheid en gedrag.

En wat je kunt doen om daar los van te komen, zodat jij effectiever en ontspannen leiding kunt geven, met meer invloed en betere prestaties.

Uit je comfortzone

Uit je comfortzone stappen is essentieel om te kunnen leren. Twijfelen over wat je wel en niet kunt, hoort daarbij.

Ik breng je af en toe aan het wankelen of geef je de indruk dat je gaat struikelen. Dit doe ik om je een intensieve leerervaring te bieden.

Zodat je zelf sturing, inhoud en richting kunt geven aan je leven en leiderschap en dat je (weer) gaat genieten van al het moois wat leidinggeven van je vraagt én je geeft.

Egbert van den Hoek

Egbert van den Hoek
Careander

‘Scherpe’ wijze van spiegelen

“Dick heeft de gave om op een rustige, zorgvuldige, integere en “scherpe” wijze te spiegelen. Hij legt de vinger op de zere plek. N.a.v. mijn follow-up verslagen en de tussentijdse opdrachten wist hij feilloos de dingen eruit te halen die voor mij belangrijk waren. Daarmee kon ik snel weer verder. Ik heb meer antwoorden gekregen dan mijn coachvraag”.

Daan Cornelisse

Daan Cornelisse
Ingenieurs- en adviesbureau Sweco

Plezierig en prikkelend aan het denken gezet

“Als ik zo terug kijk op het coachingstraject met Dick, dan heb ik veel geleerd en inzichten gekregen. Mijn coachvraag is ruimschoots beantwoord en ik kan en ben nu aan de slag met de inzichten die ik heb opgedaan. Ik vond het heel fijn om met Dick, die zo ontzettend veel ervaring, theorie, kennis en inzichten heeft, te praten. Dick heeft me op een plezierige en prikkelende wijze aan het denken gezet”.

Richard van Hussel

Richard van Hussel
LeekerweideGroep

Raakt de kern

“Dick keek mij doordringend aan, was oprecht geïnteresseerd in wat me bezig hield en liet me niet ‘ontsnappen’. Hij drong met zijn vragen door tot de kern van mijn vraag en zocht samen met mij hoe ik daar mee om kon gaan. Hierbij hanteerde hij verschillende methodieken en oefeningen waardoor ik snel resultaten behaalde. Dit stimuleerde enorm om verder te gaan en maakte me een completere leider en een sociaal vaardiger mens”.

Transitie: de échte verandering

Het belangrijkste in de verandering van je mindset is dat je de transitie maakt naar een positie ‘boven de lijn’.

Dit is een positie waarin je open staat, nieuwsgierig bent en bereid bent te leren.

In de interactie maak je bewuste keuzes welke innerlijke krachtbronnen en gedragsstijlen je gebruikt om mogelijkheden te zien, creatief te zijn en invloed te hebben.

Al die krachtbronnen heb je al in je. Het enige dat je hebt te leren is bepaalde kwaliteiten wat te verzachten en anderen aan te boren.

Je hebt dan de beschikking over een set gedragsstijlen en vaardigheden waarmee je meer invloed hebt, lastige situaties de baas bent en beter presteert.

Het Bewust leiderschap-model

Werken met al je zintuigen

Om dat te kunnen leren is taal en praten onvoldoende. Het gaat ook over beleving.

Vandaar dat ik je laat werken met beelden, symbolen, geluiden of juist stiltes.

We steken niet alleen de koppen bij elkaar in een coachruimte, maar maken bijvoorbeeld ook een wandeling in de natuur of bezoeken een museum.

Allemaal bedoeld om je de beste leerervaring te bieden.

Mijn beste zelf en werk

Ik ontmoet maximaal twee cliënten per dag, zodat ik ervoor kan zorgen dat ze altijd mijn beste zelf en werk ervaren.

Het gaat bij mij om intensieve persoonlijke aandacht.

Daarom kun je ook tussen de live ontmoetingen door online of telefonisch met me sparren over situaties die zich voordoen.

Maar ook om je hart te luchten of een duwtje in de goede richting te krijgen.

Daarnaast kun je gebruik maken van mijn jarenlange kennis en werkervaring in (persoonlijk) leiderschap, interactiekunde en teamontwikkeling.

Volledig maatwerk

Ieder coachingstraject pak ik anders aan, omdat iedereen met wie ik werk anders is.

Ik kijk naar wat jij nodig hebt en daarop baseer ik de coaching.

Vandaar dat ik geen vast programma heb, maar een uniek coachingstraject ontwerp dat inspirerend is en past bij de persoon die ik ontmoet: JIJ dus!

Je kunt het zien als een kleermaker die zijn ontwerp en creatie precies afstemt op de specificaties van de klant.

Met oog voor zijn persoonlijkheid, context, energie, kleuren en details.

Ook bij mij hangt het meetlint om mijn nek zodat ik jouw coachtraject persoonlijk en volledig op maat kan maken.

Ik wil een eerste vrijblijvende ontmoeting