E-book De route naar Bewust leiderschap

Ontdek de 8 krachtbronnen van een bewuste leider

Leiderschap is het beïnvloeden van gedrag en mensen daardoor in beweging brengen.

Het gaat niet meer om denken en doen vanuit hiërarchie, controle en autoriteit. We weten ondertussen dat dit ineffectieve, verouderde tactieken zijn om mensen taken te laten uitvoeren. Ze hebben vaak een negatief effect op prestaties en gedrag, en leiden veelal tot weerstand en frustratie.

Managers die zich hiervan bewust zijn, begrijpen dat ze niet kunnen vertrouwen op macht en directieve manieren van communiceren en samenwerken. Maar dat ze menselijkheid voorop moeten zetten.

Wat is jouw motief om te leiden?

Effectieve managers zijn zich bewust van wat mensen motiveert en beweegt, en hoe ze hun commitment krijgen. Anders gezegd: dat mensen eigenaarschap nemen op wat ze moeten doen en daarop aanspreekbaar zijn.

“The primary job of a leader is to serve, empower, and inspire greatness in others.”
– Matt Tenney

Bewuste leiders gebruiken die kennis en inzichten om het gedrag en de prestaties van mensen individueel of in teamverband te verbeteren. Bewust leiderschap past bij deze complexe en dynamische tijd. Deze vorm van leiderschap is cruciaal voor het ontwikkelen van een succesvol en gezond team.

In dit e-book maak je kennis met het principe van Bewust leiderschap. Je krijgt inzicht in het model van Bewust leiderschap en de 8 krachtbronnen van een bewuste leider.

Waarom bewust leiderschap?

Bewust leiderschap helpt je je ware potentieel te ontdekken en te benutten. Zo kom je in lijn met wie je bent als mens en als leider, wat je wilt bereiken en hoe je dat doet.

Als bewuste leider…

  • Kun je creatief en effectief inspelen op wat er in en om je heen gebeurt.
  • Benut je jouw ware potentieel, heb je meer invloed en maakt je meer impact.
  • Voel je je comfortabel in spannende situaties en bij lastig gedrag.
  • Vind je jezelf opnieuw uit en voed je je lichaam en geest.
  • Ben je in staat om je denken, voelen en handelen in het hier en nu bij te sturen.
  • Gebruik je effectieve tools waarmee je beter samenwerkt en meer bereikt.

Vraag het e-book over Bewust leiderschap gratis aan

Vul hieronder je naam en emailadres in, dan ontvang je de link waarmee je het e-book gratis kunt downloaden. Ik stuur je dan ook mijn maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je daar altijd eenvoudig weer voor afmelden.