Referenties

Dick neemt de tijd om te onderzoeken, te verdiepen, en het te vertalen naar persoonlijke aanpak. De “klik” met Dick komt bij mij vanuit zijn warme en menselijke maar nuchtere aanpak. De sessies zijn intens en inspirerend, het regelmatig bespreken van de voorgaande sessie(s) en het geen je bent tegen gekomen in de praktijk heb ik als zeer prettig ervaren. Tijdens de sessies is er de flexibiliteit om het onderwerp aan te passen (of langer door te gaan) wanneer je behoefte hebt aan verdieping van een bepaald onderwerp.

De gebruikte locatie was inspirerend en weg van het “dagdagelijkse” zodat ik mij volledig kon focussen op de sessie.

Lody van RooijHead of Facility Management GalapagosMechelen (België)

Ik kijk met veel plezier en genoegdoening terug op de sessies. Jouw rol hierin was voor mij precies waar ik naar op zoek was. Dit samen met het gehaalde resultaat tot nu toe, maakt dat ik erg tevreden ben! Bedankt!

Michel PostmaManaging Director Neways LeeuwardenNeways Electronics International N.V. Son

“Dick is in staat om persoonlijke handvatten te geven, zonder te soft te worden, met een gerichtheid op zakelijke effectiviteit met spin-off naar de privé” Geen langdradig traject, maar pragmatisch vanaf dag één, altijd weer een plezier om nieuwe inzichten te krijgen, met verbluffend weinig woorden, maar wel de juiste vragen ! Waarom moet ik 50 worden om met Dick nu de dingen op zijn plaats te laten vallen! Had hem graag 10 jaar eerder ontmoet“

Luc de LaatDirecteur CMS Asset ManagementCMS Asset Management ’s Hertogenbosch

Dick hielp me mijn ‘heelheid’ te ontdekken. Mijn levenservaring, professionele pad en muzikale kwaliteiten ervaar ik nu veel meer als een geheel. Ook ontdekte ik wat dat voor mijn persoonlijk leiderschap betekent. Van wat me ten diepste drijft, maar ook hoe ik dat praktisch inzet of doorgeef. Dick is door zijn grote persoonlijke betrokkenheid, vakkennis en humor een doortastende en inspirerende ‘gids’. Van harte aanbevolen!

Folkert OostingCommunicatiestrateegLinkedIn

Dick heeft mij in de afgelopen tijd inzicht gegeven in wie ik ben als persoon en wie ik ben als leider. Mijn proces wil ik met de volgende metafoor beschrijven: Eva werd gecreëerd vanuit één van de ribben van Adam. Lange tijd ervoer ik net als Adam een leegte en was ik op zoek naar een passende rib. Met de coaching van Dick heb ik kunnen duiden wat er zich afspeelde in mij en om mij heen. Dick heeft mij op een integere en respectvolle wijze met zijn coaching deze ontbrekende rib weer teruggegeven. Ik ben weer in balans gebracht waardoor ik verder kan bouwen aan de toekomst.

Matthijs StemmerDirecteur Basisschool de Fontein bij Kind en OnderwijsBasisschool de Fontein Rotterdam

Het coaching traject met Dick Rochat heb ik als zeer prettig ervaren. Enerzijds luistert Dick goed naar mijn verhaal en begrijpt hij hetgeen wat ik vertel. Anderzijds weet Dick op de juiste manier erdoor heen te prikken, waardoor de pijnpunten zichtbaar worden. Middels dialoog en het oefenen met technieken heeft Dick mij geholpen om zowel professioneel, maar ook privé, een vaardiger persoon te worden. Hiervoor dank!

Rico SipsConsultant Accordis B.V.Accordis B.V. Helvoirt

Ik heb Dick als coach mogen meemaken bij het opstellen van de ontwikkelstrategie van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dick sprak mij effectief aan op mijn vermogen om strategisch te denken. Vanuit zijn eigen sterk ontwikkelde strategische blik stelde hij precies de juiste vragen en was daarin uiterst vasthoudend. Waar nodig gaf hij richting aan mijn creatieproces, zonder daarin sturend te zijn. Dat was prettig, het is immers mijn proces waarbij het noodzakelijk was dat ik mij deze denkwijze eigen zou maken om het ook later weer overtuigend in de richting van mijn collega’s te kunnen overbrengen.

Roger CoopmansVoormalig Manager Strategie en Ontwikkeling Autoriteit Persoonsgegevens Den Haag

Het traject van 5 sessies heb ik ervaren als zeer leerzaam. Het heeft mij verdieping en wijsheid gebracht over mezelf en anderen. De aanpak vond ik doelgericht met genoeg ruimte en respect voor spontane ingevingen en/of behoeften op dat moment. De tips & tools vond ik pragmatisch en goed toe te passen in de werkelijkheid. Ik ben er blij met de inzichten die ik heb verkregen en ga met alle tools zeker nog even door met leren. Bedankt Dick!

Miranda MartinezDesign Manager Marlies DekkersMarlies Dekkers Rotterdam

Aan de hand van het drijfverenonderzoek heeft Dick Rochât mij niet alleen een spiegel voorgehouden, hij heeft mij ook inzicht gegeven in wat de beweegredenen van anderen kunnen zijn. Dick is een actief luisteraar, die op het juiste moment de juiste vragen weet te stellen. Dick creëert een veilige omgeving, is begrip- en respectvol, maar durft wel confronterend te zijn. Met zijn aanwijzingen en oefeningen heeft Dick mij geleerd een ‘level playing field’ te creëren, waarop ik mijn stem kan laten horen

Eelco van den HoonaardAdviseur Handhaving en Veiligheid.Leidschendam-Voorburg

Dick Rochât heeft een goede bijdrage geleverd aan de team- en leiderschapsontwikkeling bij ZOwonen. Hij deed dit met respect voor alle deelnemers, hun wensen en de uiteenlopende persoonlijkheden. Spiral dynamics (drijfveren) is een methode gebleken die het goed mogelijk maakt om met elkaar in gesprek te gaan over elkaars wijze van werken en de onderlinge samenwerking, maar ook over persoonlijke kwaliteiten en de bijdragen aan de teamontwikkeling. We hebben elkaar met andere ogen leren bekijken en zijn de kracht in de ander gaan zien en de aandachtspunten bij onszelf. Waardevolle investering.

Mathea SeverijensVoormalig Manager Strategie & BeleidWoningcorporatie ZOwonen Sittard